Det är fredagen den 31 augusti och jag har under en och en halv timmes tid försökt nå Forshallen per telefon för att anmäla mitt barn till simskola. Det tutar upptaget hela tiden och jag inser att chansen att min son får delta i simskolan är ganska liten och nästa möjlighet öppnas i januari.

Det är inte första gången jag är med om detta utan jag har vid flera tillfällen försökt nå fram den dag och klockslag som anmälan öppnar.

Samtidigt som jag ringer om och om igen läser jag torsdagens upplaga av Västgöta-Bladet och döm om min förvåning när jag läser att socialdemokraterna i Tidaholms kommun nu luftat sitt tredje vallöfte; en meningsfull fritid för barn och unga.

Det andra är att bygga ett nytt utomhusbad.

Det är nu jag börjar känna mig riktigt irriterad för kommunen har Forshallen som är öppen måndag-fredag och alltså är stängd de dagar då de flesta arbetande människor är lediga. För att kunna delta i kurser och aktiviteter ska man under flera timmars tid försöka nå fram till ett telefonnummer för att anmäla sig, det finns således en stor efterfrågan på denna typ av aktivitet för barn.

Kommunpolitikerna och framförallt socialdemokraterna kanske skulle fundera på att istället för att smida planer för ett nytt bad istället börja med att öppna upp det befintliga badet även på helger och utöka antalet aktiviteter och kurser så att de som vill kan få delta. Därefter kan man möjligtvis börja fundera på om man ska lägga flera miljoner på att bygga ett nytt utomhusbad och samtidigt ha i minnet att alla somrar är inte lika varma och långa som den 2018.

Annons

För egen del blir det förmodligen till att sitta i telefonkö i januari med och hoppas på att sonen kan få plats på simskolan under våren 2019.

Andrea