– Det känns fantastiskt att bli uppmärksammad för det man älskar och brinner för. Jag tycker att det finns många i vår bygd som förtjänar priset, som driver fina bolag och gör ett fantastiskt jobb, säger Svante Andersson i ett pressmeddelande.

Priset, som införts av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, syftar till att främja entreprenörskap inom Sparbanken Skaraborgs verksamhetsområde och lyfta fram företag eller personer som på ett föredömligt sätt bidrar till lokal utveckling och tillväxt. Det sker en utdelning per kommun och år. Priset är på 25 000 kronor och ska användas till personalfrämjande åtgärder.

Juryns motivering löd:

"Svante Andersson har genom sin oförtvinande drivkraft visat i både ord och handling vad entreprenörskap handlar om. Där många ser hinder ser superentreprenören Svante möjligheter, en förmåga som skapat mervärde på flera plan - både i och utanför Vara kommun. Svantes engagemang för bygden går inte att ta miste på, flera är de projekt där han engagerat sig inte för egen vinnings skull utan för Varas bästa."

Ordföranden i Sparbanksstiftelsen Liselotte J Sterneborn, som tillsammans med Sparbanken Skaraborgs vd Patrik Meijer delade ut priset, kommenterade vinnaren;

– Varaslätten är känd för alla de företagare och entreprenörer som verkar i området. Svante Andersson är ett ypperligt exempel på en entreprenör som Sparbanken Skaraborg vill lyfta. Han har under hela sitt yrkesverksamma liv sett möjligheter, varit duktig på tajming och haft ett driv långt utöver det vanliga. Svante är entreprenörskapet personifierat.

Annons