I höst startar 1800 nya studenter vid Högskolan i Skövde. Likt ett gigantiskt lämmeltåg vandrade omkring 1300 av dem genom Skövde centrum under fredagseftermiddagen med slutmålet Boulognerskogen.

Väl på plats gav ståupp-komikern Al Pitcher ett bejublat framträdande. Al var på plats även vid förra årets inspark och var så uppskattad att han hade bokats på nytt.

Al med sin briljanta närvaro gav även studenterna några goda råd. Han tyckte inte att studenterna skulle vara rädda för att ta nya kontakter. Att göra bort sig ibland är en del av livet och Al uppmanade studenterna att inte skämmas. Ramsan "höl i vägga" rabblades flitigt till Als förvåning.

Näst på tur på scenen var partybandet Janes Bomb. De höll igång med en introtävling där flera vågade studenter gav spontana och inlevelsefulla framträdanden på scenen.

Den sista officiella punkten på eftermiddagen i Boulogner var en favorit från förr - flottrace i Boulognersjön. Denna aktivitet blev möjlig igen tack vara att sjön som bekant numera är tjänlig för allmänheten.

Hur tävlingen gick ser ni bland annat i klippet.