Stormen Alfridas framfart har inte orsakat några personskador i Skaraborg.

Efter klockan 02 tycks stormen ha bedarrat, enligt räddningstjänsterna.

Samhällsskydd Mellersta Skaraborg som ansvarar för insatserna i Falköping, Tidaholm, Skara och Götene säger att det främst har blivit väghållarnas uppgift att röja upp efter stormen då mängder av träd har fallit över olika vägbanor.

– Vi har kunnat styra dit många av larmsamtalen, främst är det väl Trafikverkets personal som har fått jobba hårt under natten, säger Mattias Weijshag.

Även räddningstjänsten Östra Skaraborg, som ansvarar för insatserna i Skövde, Hjo, Karlsborg, Tibro, Mariestad, Töreboda och Gullspång, vittnar om en mer intensiv fas sent på kvällen och under nattens första timmar.

– Totalt var vi ute på sju stycken larm med nedfallna träd där det fanns risk för följdolyckor, säger Anders Olsson, inre befäl på räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Under nyårsdagens kväll kom rapporter om strömavbrott i främst norra Skaraborg. Abonnenter berördes i Skövde, Korsberga, Värsås, Timmersdala, Stöpen, Ulvåker och Väring. SR P4 Skaraborg meddelade senare att även hushåll i Töreboda och Gullspångs kommuner hade drabbats av strömavbrott. Det var på onsdagsmorgonen oklart när samtliga hushåll kunde ha fått tillbaka strömmen.

Väderleken var besvärlig även på andra håll i Skaraborg under tisdagskvällen då tågtrafiken stängdes av på Kinnekullebanan. Tågen mellan Habo och Falköping fick även stängas av en kortare tid på onsdagsmorgonen.

Annons

De kraftiga vindarna gjorde att Trafikverket gick ut med en uppmaning på sin hemsida på onsdagsmorgonen.

"Den gångna nattens hårda vindar skapar störningar i både väg- och järnvägstrafik på flera platser i landet. Det råder fortsatt hårda vindar på flera platser, och det finns fortfarande risk för att vindarna kan bli så hårda att träd faller över vägarna. Trafikanter uppmanas fortsatt till extra försiktighet, och att anpassa körsätt efter väder och väglag.".

Även i Jönköpings län har det varit besvärligt med mängder av träd som har blåst omkull.

Har du bilder? Vet du mer?