Efter flera års väntan har Viktoriaskolan invigts. Det var till musikskolans toner som festen inleddes under lördagseftermiddagen och därefter följde flera aktiviteter och underhållningsbitar.

Kommunalrådet Fredrik Nordström (S) höll tal, där han såklart talade om alla de elever som nu hamnar under samma tak.

— Det är en skolbyggnad med det senaste, det mest moderna och där endast det bästa är gott nog åt de som är viktigast för oss: våra barn och våra elever, sa han bland annat.

Det talades också mycket om öppenhet, både gällande planlösningen och en gemenskap bland elever och lärare.

Annons

Katedralskolans körer sjöng på scenen och det bjöds även på häftig beatboxing samt breakdance från gruppen Freestyle phanatix som kommit hela vägen från Danmark och Skåne för att uppträda.

En som var på plats och som faktiskt ska spendera en hel del tid i Viktoriaskolan framöver heter Alma Bergqvist. Hon kommer från Mariebergsskolan och börjar nu 7:an på den nya skolan.

— Jag längtar mer till att börja skolan nu än vad jag har gjort tidigare, sa Alma som varit och tittat på lokalerna tidigare.

— Det är jättefint därinne.

Alma hade med sig pappa Anders, lillebrorsan Nils och mamma Louise. Även de var förväntansfulla och glada.

— Det är fantastiskt att de gör den här enorma satsningen, sa Anders.

De var även där med Ove Salomonsson, gammal Skarapolitiker och numera pensionerad. Han sa att han kände sig stolt över Skara som skolstad.

— Det är även fint av kommunen att bjuda på ett så här fint kalas, sa Ove innan hela gänget försvann in i den nya byggnaden tillsammans med alla de andra besökarna.