Grunden för att få utmärkelsen ska kännetecknas av ett gott affärsmannaskap och insatser som görs för utveckling av näringslivet i såväl stad som land inom bankens verksamhetsområde.

- Genom att instifta det här priset hoppas vi att i ännu större utsträckning kunna vara med och främja lokalt entreprenörskap. Både banken och stiftelsen verkar för lokal tillväxt och utveckling, säger Liselotte J Sterneborn, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skaraborg i ett pressmeddelande.

- Vi tycker att det är viktigt att uppmuntra företagare som skapar och utvecklar verksamheter i vårt närområde. Vi är en bank som vill ta ansvar, som är engagerade i vår bygd och som ser vikten av att göra saker tillsammans, berättar Patrik Meijer, vd för Sparbanken Skaraborg.

Pristagare utses genom nomineringar

Pristagarna kommer att utses genom nomineringar. Vem som vill kan lämna in en nominering. Enskild person, företag och organisationer kan nomineras. De slutliga pristagarna utses sedan av en jury bestående av representanter från banken, stiftelsen, kommunen och företagarföreningen. Prissumman är på 25 000 kronor och dessa ska användas till personalfrämjande åtgärder.

- Vi gillar som sagt att göra saker tillsammans och har valt att man kan nominera till priset. Det finns många duktiga entreprenörer i vårt område så det ska bli spännande att se vad vi får in för nomineringar, säger Liselotte J Sterneborn.

Annons

Första utdelningen kommer att ske på näringslivsgalan i Skara den 12 oktober. Därefter väntar Götene den 15 november och Essunga senare i höst. Utdelning i Vara kommun kommer att ske under första halvåret 2019.

Nomineringen är öppen och du hittar den här.