– Det började med brevväxling och nu har elva elever i årskurs 8 från Sevilla har kommit hit, berättar Matilda Boström, spansklärare på Djäkneskolan.

Djäkneskolans elever som går i 7:an, 8:an och 9:an och läser spanska har tagit hand om besökarna som kom till Skara 16 maj. De unga spanjorerna har fått bo hos skolans elever och deras familjer.

– Det har varit riktigt roligt att ha en spansk elev hemma hos oss, tycker Jacob Ericsson.

– Det har varit en övernattningsfest i en vecka, berättar Anna Johansson.

De spanska eleverna trivdes också bra hemma hos Djäkneskolans elever.

– Det har varit kul att få lära känna dem och testa på att bo med en svensk familj. Skara är också en väldigt vacker stad, säger Cristina Marin Rodriguez.

Många aktiviteter

Annons

Det har varit fullt med aktiviteter under spanjorernas vistelse i Skara. De har bland annat haft en välkomstfest med grillning och egna aktiviteter med sina värdfamiljer.

– I söndags hade vi en familjedag. Då fick värdfamiljen tillsammans med sin spanjor eller spanjorska själva bestämma vad de ville hitta på för utflykt eller aktivitet, berättar Matilda.

Under skoldagarna har de spanska eleverna fått vara med på olika lektioner, så som spanska och engelska.

– De har också testat på slöjd och hemkunskap, något som de inte har i Spanien. Det tyckte de var väldigt roligt, säger Matilda.

Språkutbyte

Syftet med besöket är att de spanska eleverna får lära sig mer engelska och att skolans elever får träna sin spanska.

– Det här motiverar många av mina elever till att fortsätta läsa spanska på gymnasiet. Mitt mål är att mina elever ska få åka till Sevilla, säger Matilda.

I dag åker de spanska eleverna hem.