Det var 2014 som Filip Samuelsson och Daniel Kihlström och Tobias Kihlström - samtliga med bakgrund inom olika nattklubbsverksamheter - bestämde sig för att satsa på en nattklubb i Boulognerskogens anrika kårhus. Målsättningen då var att vidga Skövdes uteliv på sommaren, en period då många festsugna tenderar att försvinna till kusten.

Arrangemanget visade sig slå väl ut och nu har det alltså blivit dags för femårsjubileum, denna gång med Filip och Daniel vid rodret.

– Sommarklubben har blivit mer och mer populär och vi har fått väldigt positiv respons, säger Filip och berättar att ålderspannet bland gästerna är brett.

– Vi vänder oss till ungdomar över 18 år men den rekommenderade åldersgränsen är 20. Hos oss är dock alla välkomna att ha roligt!

Besökarna kommer från hela länet och för många handlar det om spontana infall, något som Filip tycker är roligt.

– Vi vill ju skapa en samlingspunkt här i Skaraborg och tanken är att folk ska kunna umgås här på en rad olika sätt.

För arrangörerna är atmosfären väldigt viktig. De som kommer till Sommarklubben ska få en upplevelse på plats, något utöver det vanliga. Just därför är Filip lite hemlighetsfull och vill inte avslöja några detaljer om vilket koncept man valt att satsa på denna gång.

– Vi har massor av spännande nyheter att presentera men det får endast våra gäster på plats uppleva.

Annons

Han kan dock avslöja att tre nya konceptbarer ska byggas upp på utegården.

– Dessutom kommer vi ta hit noggrant utvalda DJ:s, Sveriges bästa entertainers. Vi utökar även med en ny, större produktion, ett nytt dansgolv utomhus samt öppnar upp ytterligare sektioner i kårhuset.

Årets premiär äger rum måndag 2 juli och åtföljs av ytterligare fyra partymåndagar.

Sommarklubben 2018

Måndag 2 Juli: Tim Henri

Måndag 9 juli: Filip Radic

Måndag 16 Juli: Johan Södermal..

Sommarklubben 2018

Måndag 2 Juli: Tim Henri

Måndag 9 juli: Filip Radic

Måndag 16 Juli: Johan Södermalm

Måndag 23 Juli: Ronny Reked

Måndag 30 Juli: Ali