Den kraftiga branden på Slussegatan i Skara utbröt strax innan 02.30 tiden natten till i söndags. Räddningstjänsten bedömde att den startat i en bil. Sedan spred den sig vidare till ett intilliggande uthus och spridningsrisken var inledningsvis stor.

Intilliggande bostadshus klarade sig dock från lågorna och inga personer skadades heller i branden.

Händelsen – som fångades på film av läsaren och vittnet Johan Ove Lundberg, som du kan se här i artikeln – utreds nu som mordbrand.

Annons

— Vi har i nuläget ingen naturlig orsak till att branden startade, berättade Margita Johansson, stationsbefäl på Lidköpingspolisen tidigare i veckan.

Enligt vittnesuppgifter på plats ska en dörr på den brandhärjade bilen ha varit öppen, som om någon öppnat den för att tända eld.

— Så uppfattades det. Ägaren hade heller inte använt bilen på några dagar, säger Lars Johansson.

En teknisk undersökning är beställd, men hade på tisdagen ännu inte genomförts eftersom polisen lagt mycket tid på att utreda det misstänkta mordet på Kålland.

Några vittnen hördes på plats i samband med branden på Slussegatan, något ytterligare har inte kommit in, enligt polisen. Därför hoppas man nu att som kan sitta på information, eller som har rört sig i området den aktuella natten ska höra av sig på 114 14.