Det var i mars 2016 som olyckan var framme för Sofia Hagman, som i en träningsmach med sin nya klubb skallade ihop med en motståndare och fick en kraftig hjärnskakning. Det dröjde därefter tio månader innan hon gjorde en fotbollsträning igen.

Och i slutet av september 2017, ett och ett halvt år efter skadan, fick hon till slut göra en efterlängtad debut i allsvenskan.

Annons

Ett par veckor senare var hon med i TV4-programmet Malou efter tio och berättade sin historia.

På lördagen meddelade Kristianstads DFF att de skrivit ett ettårskontrakt med Sofia Hagman.

– Vi är väldigt glada över förlängningen med Sofia. Hon är en talangfull spelare som är tillbaka efter en lång frånvaro på grund av huvudskada. Sofia är en mittfältare med bra speluppfattning och fantastiskt tillslag. Med en hel försäsong i benen kan Sofia få ett genombrott i damallsvenskan 2018. Hon är en viktig spelare i vår trupp på och utanför plan, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir på klubbens hemsida.

För nästan exakt tre år sedan lämnade Sofia Hagman tryggheten hemma i Vara och flyttade till Malmö och spel med FC Rosengård. Ett år senare bytte hon till Kristianstads DFF. Innan hon åkte på skadan var hon med i F19-landslaget.

Min förhoppning är såklart att få vara skadefri under hela 2018 och få så mycket speltid som möjligt. Nu på måndag flyttar jag ner till Skåne igen och möter upp truppen för det första träningspasset, ska bli riktigt härligt att dra igång nu efter uppehållet, säger Sofia Hagman.