SM i utomhusmatlagning kommer åter igen att avgöras under Sweden Outdoor Festival. Finalen är den 16 september. Tävlingen utökas och kommer i år att föregås av totalt fyra deltävlingar där deltagare kvalificerar sig till en finalplats. Det skriver Next Skövde i ett pressmeddelande.

Förra året arrangerades en deltävling, i år blir det fyra. Först ut blir Östersund redan den 19 maj. Därefter följer Kramfors den 11 augusti, Växjö den 7 september och Skövde den 15 september.

- SM i utomhusmatlagning ger ett stort mervärde till Sweden Outdoor Festival utifrån att vi kombinerar friluftsliv och mat på ett unikt sätt, säger Micael Worbin, projektledare Next Skövde. Lagen består av två till tre deltagare som har tre timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en förutbestämd råvarukorg. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala livsmedelsproducenter.