Villa Lidköping kunde spela utan press i den sista omgången när bandyns Elitserie avgjordes under tisdagskvällen. Som säkra tabellettor kunde Villa ställas mot Hammarby IF på hemmaplan och enkelt vinna med 13–3.

– Vi gör en fantastisk första halvlek och klär av Hammarby rätt ordentligt. Sedan är matchen slut, säger Villas tränare Johan Sixtensson till Radiosporten efter matchen.

Men kvällen var ju inte över för det.

Efter matchernas slut var det dags för slutspelsval för diverse lag. I form av seriesegrare fick Villa förmånen att välja först och valde till att börja med att ställas mot vinnaren i åttondelsfinalen mellan IFK Motala och Vetlanda BK i deras kvartsfinal.

– Vi har tittat lite på hur det har sett ut under serien och tycker väl generellt att Vänersborg är det bästa av dessa fyra. Så det fick bli såhär, sa Sixtensson till Radiosporten.

Därtill valde Villa att ha tabellfyran Edsbyns IF på sin slutspelshalva i stället för tvåan Västerås SK/BK, vilket betyder att Edsbyn är en möjlig semifinalmotståndare för Villa.

Åttondelsfinalerna spelas torsdag 14 februari och lördag 16 februari. Således är det på lördag som det står klart vilka Villa får möta i sin kvartsfinal.

Kvartsfinalerna inleds därefter tisdag 19 februari.

Slutspelsträdet i Elitserien

Åttondelsfinaler:

IFK Motala–Vetlanda BK

Broberg/Söderhamn–IFK Vänersborg

K..

Slutspelsträdet i Elitserien

Åttondelsfinaler:

IFK Motala–Vetlanda BK

Broberg/Söderhamn–IFK Vänersborg

Kvartsfinaler:

Villa Lidköping BK–(IFK Motala eller Vetlanda BK)

Västerås SK/BK–(Broberg/Söderhamn eller IFK Vänersborg)

Sandvikens AIK/BK–Hammarby IF

Edsbyns IF–Bollnäs GIF

Annons