Åtta personer är totalt misstänkta för mordförsöket. Det var vid halv tre på natten till söndagen som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Fyra personer greps av polisen i anslutning till händelsen. Personerna anhölls senare av åklagare och nu har ytterligare två anhållits.

Ingen Värnamokoppling

Polisen och åklagare har varit förtegna om händelseförloppet och de misstänkta gärningsmännen, men alla ska vara födda på 1990-talet.

Polisen har också uteslutit att det finns något samband med den våldsvåg och gängkriminalitet som har briserat i Värnamo.

Krögaren Jon Espeset har tidigare uppgett för tidningen att det inte finns någon hotbild mot vare sig honom eller mot någon som är anställd.

Istället kan det röra sig om ett "vansinnesdåd", menar Espeset.

– Det var en idiotgrej. Ett vansinnesdåd. Någon vid Black Jack-bordet blev avvisad och de väntade ute tills vi hade stängt, har han sagt till tidningen.

Häktningsförhandlingarna kommer att ske löpande under onsdagen med var och en av de misstänkta och eventuellt fortsätta under torsdagen.

Häktningsförhandlingar inleds för sex av de män som sitter anhållna för mordförsöket och skjutningen mot Harrys i centrala Jönköping.

Läs skjutningen ett vansinnesdåd

Annons