Skövde ledde derbyt med 1-0 efter två perioder. Efter knappa två minuter in i tredje perioden lyckas Mariestad få sin efterlängtade kvittering. Skövdemålvakten Daniel Marmenlind, som fram tills nu gjort en felfri och bra insats, missbedömer situationen och stöter ut en puck åt fel håll. Alexander Liljedahl utnyttjar läget och klipper in 1-1 från nära håll.

Målet leder till stark Mariestadspress, men utan mål, Skövde kämpar tillbaka in i matchen och vaskar fram några lägen som kunde ha glatt publiken på goda 2 325 personer,

Perioden avslutar med ganska avvaktande spel från båda lagen, ingen vill göra misstaget som ska avgöra.

17.54 kom det, en misslyckat uppspel från Mariestad bröts av Carl-Johan Sjögren som drev upp och passade in till en friskrinnande Oskar Back som sköt direkt. Back noterade för målet, även om det snarare såg ut som om pucken kom i mål efter retur som studsade på BoIS-jagande Filip Törnqvist skridsko.

Sista minuten tog Mariestad ut målvakten och tryckte på för att nå kvittering men lyckads inte, Skövde vinner med 2-1.

Om andra perioden:

Annons

Skövde IK - Mariestad BoIS 2-1 (1-0, 0-0 1-1)

Första perioden: 1-0 (0:17) Jesper Appel (a..

Skövde IK - Mariestad BoIS 2-1 (1-0, 0-0 1-1)

Första perioden: 1-0 (0:17) Jesper Appel (ass Oskar Back, Thomas Wallgren).

Tredje perioden: 1-1 (01:43) Alexander Liljedahl (ass Linus Engqvist, Jens Högbom), 2-1 (17:54) Oskar Back (ass Carl-Johan Sjögren).

Utvisningar: SIK 6 x 2 min, BOIS 3 x 2 min

Skott: 3-7, 15-13, 15-11

Publik; 2325

Andra perioden inleddes med fortsatt kamp. Skövde IK gör en av sina bättre matcher i år, båda lagen har möjligheter, men ingen lyckas skapa riktigt tryck.

Första noteringen i protokollet kom efter en kvart i perioden. Alexander Johansson drog på sig en utvisning för slashing i ett läge där båda lagen kippade efter andan. Men Skövde klarade de två minuterna, något som kändes viktigt.

Båda lagen avslutade perioden med klara trötthetssymptom. Med visst övertag för BoIS som inte ser riktigt lika trötta ut, men ändå lyckas de inte skapa riktigt tryck.

Mariestad vinner skotten med 13-5, men få av skotten är riktigt farliga.

Om första perioden:

Skövde IK fick en drömstart. Direkt efter tekning fick laget kontroll på pucken och efter bara 17 sekunder satt 1-0. Jesper Appel fick på ett visserligen bra skott från blå, men det kändes som om MBoIS-målvakten Arvid Ljung borde ha tagit skottet.

Innan matchen pekade Skövde IK:s lagkapten Adam Rundqvist ut två saker som krävdes för en seger. En var att laget skulle undvika dumma utvisningar, ett råd som Carl-Johan Sjögren inte följde när han efter fyra minuter gav igen på ett allt för uppenbart sätt. Han fick ett fult nyp, men kunde inte hålla igen utan gav sig ut för att ge igen mitt framför domaren. Därmed fick MBoIS möjligheten till power play, något man dock inte utnyttjade.

Efter 17 minuter var det dags igen, då utvisades Alexander Henriksson efter gruff i samband med byte. Det gav Mariestad en ny möjlighet att kvittera, men faktum är att Skövde var närmast att utnyttja det numerära underläget i en kontring.

Första perioden har betecknats av ganska fysisk hockey. Ett bevis för det är kanske det faktum att fyra klubbor gått av. Skövde är dock laget som lyckats skapa bäst tryck, och har varit närmare att öka sin ledning än MBoIS har varit att kvittera.

Skövde leder med 1-0 efter första perioden.