Efter förlust i den tredje kvartsfinalen är säsongen slut för Skövde HF.

– Det känns naturligtvis tråkigt. Det har ju varit turbulent runt laget så det har varit svårt att ha fokus på de rätta sakerna, säger Skövde HF:s vice ordförande Anders Löfvenborg.

Hur har den turbulensen påverkat laget?

Fakta: De lämnar Skövde HF

Sara Johansson, Malin Larsson, Tilda Matthijs, Filippa Nyman, Viktoria Börjesson, Sofia Bernd..

Fakta: De lämnar Skövde HF

Sara Johansson, Malin Larsson, Tilda Matthijs, Filippa Nyman, Viktoria Börjesson, Sofia Berndtsson.

– Det är svårt att säga. Så klart det har spelar roll och påverkat både spelare och ledare. Det har varit svårt att få harmoni.

Dock ser klubben inte kvartsfinaluttåget som något misslyckande.

– Vår målsättning för den här säsongen var att gå till slutspel, men om vi hade gått till semifinal hade det varit kul såklart. Men jag tycker inte att vi ska vara missnöjda.

Under slutet av säsongen har det blivit klart att många av lagets spelare lämnar, däribland nyckelspelare som Sara Johansson och lagkaptenen Malin Larsson.

Nu är det även klart att Sofia Berndtsson lämnar klubben för att studera i Göteborg. Skövde HF hoppas på förstärkning från andra klubbar, men ska samtidigt satsa mycket på föreningens framgångsrika juniorer.

– Vi har tappat många bra spelare och vi hoppas på att köpa in någon eller några spelare. Men de diskussionerna inleder vi när slutspelet är över, så vi inte stör något lag eller någon spelare. Samtidigt har vi landets bästa ungdomar och därmed de bästa förutsättningarna att fylla på underifrån.

Fakta: De har kontrakt över kommande säsong

Malin Håkansson, Fatos Kücükyildiz, Tilda Olsson, Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Nora Jakobss..

Fakta: De har kontrakt över kommande säsong

Malin Håkansson, Fatos Kücükyildiz, Tilda Olsson, Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Josefine Tempsch, Sofia Berggren, Linnea Efraimsson, Rebecka Otter.

Löfvenborg berättar också att klubben fortfarande samtalar med Skara HF:s stora målvaktstalang Wilma Andersson om en övergång, men att inget där är klart.

LÄS MER: Skövde HF utslaget: "Sån jävla ångest"

LÄS MER: Skövde HF tappar stjärnan