Förra året ledde Zerai damlaget Bele Barkaby i division 1. En nykomling som lyckades med den starka prestationen att hålla sig kvar. Anslöt till AIK:s 03 Akademi gjorde han så sent som den 1 november.

– AIK ringde mig i oktober och frågade om jag var intresserad av att träna laget. Vi träffades några gånger och sedan tackade jag ja. De två första månaderna har handlat mycket om att lära känna gruppen, säger Faniel som delar ansvaret med tränarkollegan Diyar Dawod.

Första riktiga testet med laget blev i helgen då ST-cupen - världens största ungdomsturnering inomhus - avgjordes i Tyresö. I Svår-klassen deltog nio lag, och i finalen vann AIK mot Hammarby med 4–3 efter straffar.

– Superroligt att vinna! Det är ett litet bevis på att vi har ett bra gäng, säger Faniel och förklarar varför det gick så pass bra.

– Vi spelade bättre för varje match som gick och växte i turneringen. Vi har inte tränat så mycket inomhus, såg det här som en kul grej och en chans för tjejerna att spela ihop sig inför säsongen. Visst, vi hoppades på final men det gick bättre än vad vi kunde tro.

Och så fick du den ärofyllda uppgiften att behålla bucklan?

– Exakt! Bara att tacka och ta emot. Tjejerna i laget sa direkt efter vinsten att "den där borde du få!" eftersom det var min första cupseger med laget. Nu står den fint här hemma, säger han med lite stolthet i rösten.

Fler bucklor kan det bli under 2017 då laget ska vara med i ett antal cuper.

– Vi har ett spännande år framför oss. Vi ska iväg på Gothia Cup, en cup i Dallas i USA, Mästarcupen i Karlstad och Lennart Johansson Academy Trophy. Det ska bli väldigt kul, säger Faniel vars lag tränar fyra-fem dagar i veckan.

– I dag (läs: måndag) drar vi igång med första utomhusträningen.

Det ska börjas i tid. Faniel Zerai är uppväxt med mycket fotboll vid Skaravallen och flyttade ifrån Skara 2007. Hans lillebror, Nattnael, lämnade Skara FC för Elfsborgs juniorlag i somras.

Vad har du för framtidsdrömmar som tränare, Faniel?

– Självklart vill jag jobba med A-lagsfotboll igen och gärna på en hög nivå. Nu känner jag att jag vill träna på ungdomsnivå och i en akademi för att lära mig hur det ser ut på den här sidan. Jag vill kunna behärska båda delar. Min förhoppning är att träna ett bra lag i Sverige. Vi får se vad som händer.

LÄS OCKSÅ: Skaratalangen allt närmare Serie A-klubben