Mannen, som i dag är 37 år gammal, har kallats för Skarakannibalen, eftersom han efter mordet på sin flickvän i Skara 2010 åt delar av hennes kropp.

37-åringen vårdas sedan han dömdes för mord på flickvännen till rättspsykiatrisk vård 2011 på Karsuddens sjukhus i Katrineholm, och tidningen har tidigare skrivit om att han beviljats kortare permissioner inne i stan.

Beviljas längre permission

Annons

Aftonbladet intervjuade den mördade kvinnans syster om känslorna inför att mannen släpps ut på egen hand i augusti 2015.

– Det är vansinnigt att de släpper ut honom. Han kommer att sköta sig, men vad händer när han kommer ut och kanske struntar i sina mediciner? Jag tror att han kan göra något liknande igen, sade systern till tidningen då.

Permissionerna har enligt cheföverläkarens ansökan till förvaltningsrätten förlöpt utan komplikationer, och nu har 37-åringen beviljats ytterligare frihet, uppger GT. Enligt tidningen har mannen bett om att få lämna sjukhuset under tre dagar, bland annat för att hjälpa en anhörig att flytta, och för att gå på ett bröllop. Denna ansökan har godkänts.

Åklagaren har dock motsatt sig den längre permissionen, enligt GT: ”Mot bakgrund av återfallsrisken i mycket grov brottslighet saknas anledning att bevilja ytterligare permissioner. Även målsägandena till det brott som [37-åringen] gjort sig skyldig har delvis motsatt sig fler permissioner”, menar åklagaren.