Under helgen kommer både ponny- och hästekipage tävla i mästerskapet. Varje lag består av max fem ryttare per lag varav de tre bästa resultaten räknas. För häst går tävlingen i klassen CNC1*.

Tävlingen arrangeras över tre dagar. Fredag rider några av ekipagen dressyr, lördag rider resterande ekipage dressyr samt hoppning för samtliga ekipage. Och sista dagen rids terrängprovet av samtliga ekipage.

Skaraborgs fältrittklubb deltar med fem ryttare varav två stycken är inlånade från andra klubbar. Från SFRK rider Linda Eklund på Nina Ricci, Elin Almgren på Ziggy Stardust och Emma Hessel på Parkroe Boy. Inlånade ekipage är Åsa Alsterlund på All Cash som i vanliga fall tävlar för Skultorps ryttarsällskap och Enar Tollig på hästen Loranga som tävlar för Jönköpings fältrittklubb.

Alla ekipage har sedan tidigare tävlat flitigt i klassen CNC1* och hoppas kunna få till några riktigt fina resultat. Men det är tre moment som ska klaffa under två/tre dagar så allt kan hända.

Skaraborgs Fältrittklubb deltog senast 2015 med ett ponnylag på Lag-SM och då slutade laget på en fin femteplacering. Och 2010 deltog de med ett hästlag som minsann kammade hem guldmedaljen. Så visst vore det kul med ännu en medalj.