LÄS OCKSÅ: Så säger HVT om anklagelserna

På grund av jobb var Niclas Åhman själv inte på plats i Sparbankshallen i Tidaholm den 16 december när Skara ledde med 22–20, men tappade och åkte på säsongens första förlust (23–24).

När Niclas Åhman från Skarahåll fick återberättat för sig hur matchen varit och hur snacket gått så skrev han samma kväll ett inlägg på sitt Instagram-konto där han ifrågasatte HVT:s agerande (se faktaruta nedan).

"Gått över gränsen"

Nu, tre och en halv vecka senare när det är dags för lagen att drabba samman igen, säger han så här:

– Jag gillar de här matcherna när det kittlar lite extra och är derbykaraktär, men här tycker jag att det nästan har gått lite över gränsen. Det är min personliga åsikt. Det ska provoceras och man ska kalla varandra för olika saker på planen, säger Åhman, som ihop med klubben funderade på att gå vidare med ärendet.

– Det var på gränsen att jag ville göra det, men så tänkte jag – att det är faktiskt inte mitt problem utan andras att hantera. Man väljer att fira sina segrar på olika sätt..., konstaterar Åhman.

LÄS OCKSÅ: HVT:s tränare: "Ingenting som jag hörde"

Samtidigt tillägger Niclas Åhman:

– Sen vet inte jag alltid vad som sägs från mina spelare heller, det ska gudarna veta, men vi pratar i alla fall om det och har jobbat med att stå upp för alla människors lika värde Och jag skulle inte gå ut med det här om jag inte trodde på vad killarna sagt. Jag står för det jag skrev och säger nu, även om jag kommer få äta upp det.

"För snälla"

Inför kvällens match säger HVT:s tränare Patrik Andersson att han hans lag ska smälla på mer än vad de gjorde senast.

– Då var vi lite för snälla, tycker Andersson.

Vad säger du om det, Niclas?

– Jag vet inte om det går att smälla på så mycket mer egentligen. Herman (Henriksson) tränade inte på en och en halv vecka efteråt och var tvungen att åka in och kolla så att det inte var någon hjärnskakning. Jaja, vill de spela på det sättet så får vi se vad vi har för motmedel mot det. Jag är 52 år och har ingen lust att sätta mig i sandlådan och kasta skit tillbaka.

Och i kväll är du med på bänken?

– Japp, det ser jag fram emot.

Skaratränarens inlägg

Så här skrev Skara HK-tränaren på Instagram efter matchen mot HV Tidaholm den 16 december:

"Idrotten är det bästa jag vet, men nu är det tveksamt! Förlorar gör man ibland och ibland vinner man. Men att "mina" spelare ska bli kallade för luder och idioter i samband med slutsignal har jag svårt att acceptera/förstå och det smärtar mitt idrottshjärta. Varför ska någon behöva bli kallad för något sådant? Jag är i alla fall tacksam för att arbeta i en förening som Skara HK som står upp för alla människors lika värde även om vi inte alltid uppträder enligt regelboken på plan. Hoppas vi alla kan hjälpas åt att skapa ett klimat där våra barn/ungdomar slipper höra och bli kallade saker som är förnedrande. Detta var kanske inte rätt forum, men nu fick jag skrivs av mig. Tack för att du tog dig tid!"

LÄS OCKSÅ: Skara HK står upp för alla