TV: Se höjdpunkterna från matchen

Tvåan mot trean ställdes mot varandra i Skara idrottshall under onsdagskvällen. Känslorna fanns där långt före matchen och dessutom var det första matchen efter jul- och nyårsuppehållet. Det var kanske inte konstigt att matchen var något extra för Skaraspelarna.

Matchfakta:

Skara HK–IF HV Tidaholm 27–22 (13–10)

Mål, SHK: Peter Dahlin 8, He..

Matchfakta:

Skara HK–IF HV Tidaholm 27–22 (13–10)

Mål, SHK: Peter Dahlin 8, Herman Henriksson 5, Oskar Fröhlin 4, Tobias Andersson 4, Oskar Jakobsson 2, Gustav Åhman 2, Linus Bergholtz, Gustav Börjesson.

Mål, HVT: Jonatan Forss 9, Kristoffer Larsson 4, Linus Skoog 2, Adam Nilsson 2, Paul Källén 2, Martin Ström, Linus Gustavsson, Eric Flarup.

Domare: Göran Friberg och Sven Nyberg.

Publik: 200.

Om det var ett sevärt toppmöte i handbollstrean? Svar ja. Den innehöll spänning, spelare som verkligen brann för uppgiften och en bortaklack som höjde stämningen med hejarramsor, trumma och tuta. Eller ja, den sistnämnda saken förde mest en massa oväsen och var irriterande för öronen.

SHK i förarsätet

Hur det gick? Det var en jämn match men där Skaralaget var något tyngre och aldrig hamnade i underläge. Vad som fällde avgörandet? Skaras vassa kontringsspel, Daniel Hanssons målvaktsspel och motorn Peter Dahlin som gör viktiga mål (åtta från hans sida) och har kraften att tråckla sig fram även om det så är 26 motståndare i vägen.

– Det var en krigarseger och inte ett skönspel för fem öre, säger Herman.

Hemmalagets Linus Bergholtz gjorde 13–10 i slutsekunden i den första halvleken. HVT gjorde ett tappert försök att vända i den andra men det blev en alltför tung uppgift.

Dahlin punkterade

Spänningen levde länge men när Peter Dahlin satte 25–21, två minuter före slutet, så var det spiken i kistan.

– Obeskrivligt skön seger. Det var ganska hetsigt sist så det här kändes som en revansch och moralisk seger. Vi fick tag i dem bakåt i dag. Deras målvakt var bra men det spelar ingen roll hur bra han är när vi kommer till bra lägen, menar Herman.

Fem mål från din sida i dag. Vad säger du om din insats?

– Jag sätter mer eller mindre de lägen jag får. Det var lite samma medicin som senast, det är svårt att komma till för de är vakna på mina rörelser och är bra på att plocka bort mig.

Segern betyder att SHK går upp i "tillfällig" serieledning, två poäng före Borås som har en match färre spelad.

– Det var viktigt för att inte släppa iväg Borås så mycket. De har gått som tåget det sista och Tidaholm har spelat upp sig efter en halvknackig start.

Skara HK:s toppstrid fortsätter nästa gång i hemmamötet med Team Kropps 25 januari.

LÄS OCKSÅ: Skaratränaren anklagar HVT för glåpord