Det vackra gamla huset vid stationsbyggnaden har fått ge plats för många verksamheter genom åren. Sedan hotellet stängdes i början på 80-talet har det bland annat varit kontor och boende för asylsökande. Nu senast var det hem för ensamkommande flyktingungdomar, men sedan Skara kommun avvecklade den versksamheten har lokalerna stått tomma.

Nu har ägarna, Rödhaga fastigheter, beslutat för en nysatsning på huset. Det ska återigen bli en boende öppet för allmänheten.

— Vi har tänkt oss en kombination av pensionat, vandrarhem och bed and breakfast, säger Peter Johansson på Rödhaga fastigheter.

Annons

Verksamheten kommer att drivas av Camilla Werner. Hon har idag skönhetssalongen på nedre plan hos Aberdeen.

Just nu pågår renovering av Järnvägshotellet. Det har målats om och interiören har justerats så att den bättre passar den nya verksamheten. Det gäller till exempel matsalen.

— Det finns två kök, ett uppe och ett där nere. I det större blir det frukostservering, förklarar Peter Johansson och berättar att ny låsteknik kommer att installeras.

— När du har bokat dig får du en låskod skickad till din mobiltelefon och när du är på plats kan öppna dörren med telefonen.

Det finns 16 dubbelrum i nya Järnvägshotellet, där några kan göras om till flerbäddsrum. Peter Johansson tror att det finns ett behov av fler och billigare boenden i Skara.

— Arbetsförmedlingen anställa 100 personer, politiker kommer hit för utbildning och vi har Sommarland. Sedan händer det mycket runt travet, BYS håller utbildningar och efterfrågan på studentboenden ökar. När det är Skadevi cup kan flera spelare bo i fyrbäddsrum, menar Peter Johansson.