Med 30 år på nacken är arrangemanget på Sommarland numera en väl beprövad tradition. Formen följer också väl invanda mönster, men varför ändra på ett vinnande koncept då det dessutom är nya deltagarna på plats varje år?

Följaktligen fanns möjlighet att åka alla attraktioner i parken, liksom att härja fritt i alla badbassänger med tillhörande banor i olika former. Testa sina olika förmågor i en femkamp med olika grenar kunde man också göra. Och givetvis var alkoholen bannlyst även den här gången, som alla tidigare år.

I år hade runt 2500 avgångselever samlats och roade sig från eftermiddagen till långt in på kvällen. I mängden fanns ett gäng tjejer från Kyrkerörsskolan i Falköping, som tog igen sig en stund på en gräsmatta i anslutning till bassängområdet mellan de olika aktiviteterna. Samtliga intygade att allt hade varit bra så långt.

Annons

– Vi har åkt karusellerna och badat lite. Det är kul att få hänga med dem man tycker om en sån här dag. Det var självklart att vi skulle vara med. En sådan här sak gör vi bara en gång i livet, konstaterade de, innan det var dags att ställa sig i kö för mat och sedan ladda upp inför kvällens disko.

Åt mat var precis vad ett gäng elever från Tidaholm gjorde vid en av hamburgerhaken på området. Även de hade testat de olika attraktionerna och sett på dykshow. Och spanat in folk så klart

– Det är roligt, var det samlade omdömet.

De tyckte däremot inte det kändes som det var sista natten med gänget.

– Det känns inte som det är sista grejen vi gör med klassen utan bara som att vi ska vara på ett kort lov.

I samband med diskot i fjol kom anmälningar om att killar hade tafsat på tjejer på dansgolvet. Inför årets arrangemang är man medveten om problemet och har förberett sig så gott det går.

– Alla ledare är informerade. Så fort något händer ska vi i ledningen kontaktas och sedan kontaktar vi ledarna för de skolor som eleverna kommer från. Vi har även pratat mycket om det här med eleverna, säger Bengt-Åke Andersson som ingår i ledningsorganisationen.