Larmet kom från allmänheten vid klockan 14.30 på torsdagen.

– En segelflygare har på någon vis landat fel. Han har blivit skadad, hur illa vet jag inte i nuläget, säger Ola Jakobsson på räddningstjänsten.

– Det är en förbipasserande som ringt in, planet ska tydligen ha störtat rakt ner, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland.

Enligt uppgifter från platsen så hade planet kraschat från ungefär 15 meters höjd. Piloten hade på något sätt kommit fel i in i landningen och kraschat på ett gärde.

– Enligt JRCC, alltså flygräddningen, ska han ha missbedömt landningen på något sätt. Utredningen får utreda vad som hänt, men det är nog svårt att få svar på allt i dag, säger Peter Adlersson.

En person, en man, befann sig i planet. Han har fått frakturer i båda fötterna men ska vara vaken och talbar, enligt polisen.

Polisen, räddningstjänsten och ambulans är på plats. En ambulanshelikopter är också på väg att landa, med vilken den skadade mannen ska föras till sjukhus.

Polisen kommer nu att höra vittnen på plats för att bilda sig en klarare uppfattning om vad som hänt.

– Vi ska samla in uppgifter. Det blir någon slags haveriutredning där, säger Peter Adlersson.

Ingen annan person ska ha skadats i kraschen.

Skaraborgs sjukhus meddelade på fredagen att den drabbade mannen har medelsvåra skador. Han är inlagd för vård och stannar kvar på avdelningen.

Annons

Vet du mer? Tipsa oss!