Peter Blom är kommunikationschef på kommunen och har bra koll på invigningen av den nya högstadieskolan.

Fakta: Program för invigningen

Klockan 13 till 14: Invigningsceremoni utomhus med stor scen och två stora skärmar så att alla ..

Fakta: Program för invigningen

Klockan 13 till 14: Invigningsceremoni utomhus med stor scen och två stora skärmar så att alla kan ta del av musikframträdanden och annat.

Klockan 14 till 16: Besökarna får ta del av skolan. Där inne bjuds det på aktiviteter, information och kaffe med bakelse.

Klockan 18 till 21 (bara för inbjudna elever): Kvällsaktiviteter med överraskningar, mat och tilltugg.

— Invigningen är uppdelad i tre delar. Det är först en invigningsceremoni mellan klockan 13 och 14. Då blir det musik och dans, tillhörande tal och överraskning, säger Peter.

Kommunen går inte ut med några namn på de som uppträder, men enligt Peter är det inte några stora artister som gäller.

— Vi jobbar naturligtvis mycket med lokala förmågor och även några utifrån. Musikskolan börjar även spela redan halv ett från scenen.

En stor scen kommer att byggas upp på den intilliggande fotbollsplanen och det kommer att finnas skärmar så att alla kan se det som händer.

Del två av invigningen tar vid direkt efter ceremonin. Då får besökarna ta del av skolan.

Annons

— Vi har öppet hus mellan klockan 14 och 16. Då kommer det att vara massvis med aktiviteter inne i skolan. Dels kommer besökarna få komma in och ta del av arkitekturen men även framtidens lärande. Det kommer också att bjudas på kaffe och en specialframtagen Viktoriabakelse.

Nöjesaktiviteterna ska handla om bland annat dans, musik, kreativitet och minnesskapande. Det ska även erbjudas guidade turer genom skolan.

Invigningen kommer att livesändas på kommunens hemsida, där man bland annat kommer att kunna se intervjuer med besökarna.

Deras öppet hus håller som sagt på fram till klockan 16 och därefter är invigningen slut för alla som inte är blivande elever på skolan.

— Mellan klockan 18 och 21 är alla elever som kommer att gå på skolan specialinbjudna. Det blir en hel del aktiviteter med mat och tilltugg. Det kommer att vara en del överraskningar och musik.

Någon exakt siffra på hur mycket invigningen kommer att kosta finns det inte än, enligt Peter.

— Men vi hade ju en budget på 500 000 kronor och den kommer vi att klara utan problem. Det som kostar en del pengar är ju scen, ljud och ljus. Jag ska också tillägga att vi under invigningsceremonin kommer visa upp en film som visar tanken kring byggnaden och pedagogiken. Det är också en film som kommer att leva flera år framöver och som vi kan använda vid studiebesök.

Man har tidigare gått ut med att 6 000 besökare är en rimlig förväntan.

— Vi har hört mycket positivt om detta, men sen har man väder och den biten naturligtvis. Jag hoppas att alla Skarabor kommer och tar del av det här, säger Peter Blom kommunikationschef på kommunen.