Om två veckor, 3 februari, drar den svenska schlagercirkusen i gång när första delfinalen hålls i Karlstad.

Kung Thomas G:son, som i och med årets Melodifestival når upp till 51 bidrag totalt, går ut hårt med låten som specialskrivits för Edward Blom: "Livet på en pinne".

– Ursprungligen var det skivbolaget Universal som hade en idé om det här samarbetet, men när det gäller festivalbidraget så blev det klart i absolut sista sekunden. Vi lade på sången samma dag som låtarna måste skickas in, berättade Thomas G:son i en intervju när årets startfält meddelades.

Annons

Den svenska tävlingen rullar på i fem veckor till därefter, men samma kväll kan Skövdes schlagerguru bli klar för Eurovision-finalen i Portugal 12 maj. Han tävlar nämligen på Malta den 3 februari.

- Det var artisten Christabelle Borg som hörde av sig och ville ha en låt. Det blev "Taboo", berättar Thomas G:son.

Låten har han skrivit tillsammans med artisten, Johnny Sanchez och Muxu och är ett av 16 bidrag som gör upp i Maltas uttagning.

Vad har den för chans att ta sig till Eurovision och Lissabon?

- Det är svårt att säga. Jag har inte riktig koll på övriga bidrag.

Låten ligger redan ute på Youtube, du kan se bidraget här. Om det skett i Sverige hade det inneburit diskvalificering, men så säger inte reglerna på Malta.

- Det är ingen fara.

För G:son väntar nu en semestertripp till Dubai där fler låtar ska skrivas innan Mello-kalaset startar. Våren blir intensiv.

- Det kan dyka upp fler bidrag i andra länder, men det får jag inte säga något om ännu.

Läs även: Skaraborg har störst chans att vinna

Läs även: De tävlar i Melodifestivalen

Läs även: G:son behåller svenska rekordet