LÄS MER: Många motionerade för en god sak

LÄS MER: Åsas kamp får inte vara förgäves

I år är det två år sedan cancern tog Skarabon Åsa Lundgrens liv. Precis som ifjol ordnar hennes vänner en vandring för att minnas henne, men också för att samla in pengar till forskning.

Förra året hölls den första insamlingen till hennes minne, och långt fler än vad man väntat slöt upp. Totalt samlade man då in omkring 70 000 kronor. I år landade summan på 90 000 kronor.

Annons

— Det är ju fantastiskt. Cancerfonden sa att det är helt otroligt och att det är så underbara människor som bor i Skara, säger Lena Berthou som är en av arrangörerna och fortsätter;

— Det är fint att folk vill engagera sig tillsammans. När vi är många blir det väldigt bra.

Klart är att "Alla blir vi drabbade på något sätt" är tillbaka nästa år med en ny insamling. Förhoppningen är förstås att ännu fler ska delta och tillsammans dra in ännu mer pengar till Cancerfonden.

— Att få ihop 100 000 är väl ett fantastiskt mål att ha.

Vad vill du säga till alla som ställde upp i år?

— Tack så otroligt mycket för att ni kom. Sen vill jag tacka alla sponsorer som ställde upp med allt från priser till frukt, kaffe och saft. Stort tack även till de som ställde upp och spelade musik ute i spåret som gjorde den ännu trevligare. Det känns jättebra, avslutar Lena Berthou.