Vädret var osäkert, prognosen sa regn och åska men under konserten på sommarlandet var publiken förskonad, förutom något litet duggregn. Och mängder av konfettiregn förstås.

Tre personer som tagit sig hit ikväll trots en olycksbådande väderprognos är Ellen Dahlgren, Vendela Dahlgren och Nora Karonen. Det är tydligt att det är Samir och Viktor som är favoriterna.

Put Your Hands Up för Sverige är bästa låten, säger Vendela.

Alla tre är överens om att Shuffla är en riktigt bra låt.

– Det finns inget dåligt med Samir och Viktor, säger Ellen.

Alla tre har varit på sommarlandet och badat i sommar. Vendela och Nora tror att spelningen ikväll kommer vara lika bra som badandet, men Ellen tror nog inte att Samir och Viktor lyckas toppa badet ändå.

Familjen Åhman har också lockats hit av duon som gjort sig känd från bland annat Melodifestivalen. William tycker de har bra danslåtar, hans favorit är Bada nakna. Resten av syskonskaran har Shuffla som favorit men dansen som namngivit låten är svårbemästrad.

– Jag kan inte shuffla, säger Jonathan.

En familj som tagit sig hela vägen från Stockholm till Skara är familjen Rehnholm. Rasmus favoritlåt är Saxofuckingfon och det är nog ingen slump att det är just den låten som toppar listan för honom.

Annons

– Det bästa med dem är att de svär, säger han.

Lite närmare scenen står Gabija Rimkuté, Jonatan Sandvik, Casper Johansson och Karolina Jaskaité. De har tagit sig hit av samma anledning som ovanstående.

– Samir och Viktor har asbra låtar som man vill sjunga med i, säger Karolina.

– Och de är snygga, säger Gabija.

De har varit på sommarlandet många gånger i sommar, men de gångerna kommer nog inte mäta sig med ikväll.

– Detta kommer bli den bästa kvällen på hela sommaren, säger Karolina.