Kvällens föreläsning och samvaro i Västergötlands muséums vackra lokaler var som en vitamininjektion som både gav deltagarna nya kunskaper och fick alla på gott humör.

Med fängslande berättelser om de fjorton kvinnor, som fått Nobelpriset i litteratur trollband gymnasieadjunkt Helena Runelid sin publik. Bland de kvinnliga Nobelpristagarna fanns roman- och novell författare, några poeter och en journalist. Helena Runelids föreläsning öppnade litterära dörrar och skapade nyfikenhet och lust till nya läsupplevelser.

Trivsam och glad stämning inramade inte bara Helena Runelids proffsiga föredrag utan även den efterföljande gemenskapen runt kaffeborden och självklart bestod lotteriets vinster av böcker författade av några av de Nobelpristagare deltagarna nyss hört berättas om.

Skaras första Salong blev en fin ”må-bra-kväll”, som gav mersmak. Nästa event med 1,6 miljonerklubben och Vuxenskolan som arrangörer är ett Seminarium den 14 mars på Skara Skolscen. Då handlar föredragen om Hjärtsvikt hos kvinnor och Mat för Hjärta och Kärl. Elever från Skara Skolscen står för underhållningen.