Annons

Så ser rektorerna på en allt tuffare skolmiljö

Så ser rektorerna på en allt tuffare skolmiljö

Det är mycket fokus på elevernas rättigheter, men skyldigheterna glöms lätt bort. Det menar Maria Eriksson, rektor på Viktoriaskolan i Skara.
— Det är bra att elever vågar säga ifrån, men vi måste också ta hänsyn till varandra och kunna samarbeta i skolan, säger hon.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Kücükyildiz framtid oviss

Hon kallade sin egen insats pinsam när det stod klart att Skövde HF missade slutspel. Fatos Kücükyildiz fortsätter att vara självkritisk och tror inte heller att det blir en fortsättning i sin nuvarande klubb.
– Det vet jag inte. Men det är tveksamt, säger hon till SN.

Edin Dzemat besöker Unga Jobb-mässan

Stjärnkock kommer till Skara för att inspirera unga till att göra toppkarriär. I april hålls Unga Jobb-mässan.

Avloppsnät till fler på landsbygden

Nu dras ledningar för vatten, avlopp och fiber i Vinköl och även i Härlunda, Skånings-Åsaka och Händene/Tveta finns intresse för liknande lösningar.

Företagare stämmer kommunen på miljonbelopp

Krögaren Anders Hellgren kräver Skara kommun på miljonbelopp på grund av sent alkoholtillstånd. Med bolaget Paybacktime AB stämmer han kommunen, skriver NLT.

Många ”smakade på Skara”

Årets Restaurangvecka var mycket lyckad konstaterar de deltagande restaurangerna. Fler ansåg att det var den bästa Restaurangveckan hittills.

Möt Skaras nya ungdomspoliser

Malena Engquist och Carlos Figueroa har hittills arbetat som ungdomspoliser i några veckor och har redan hunnit möta många ungdomar i Skara på skolor och fritidsgårdar.
Det är precis det som är deras uppdrag, att arbeta kontaktskapande och förebyggande med unga.

Skolan måste fredas från sexbrott

Det borde vara en självklarhet att skolan ska vara trygg. Dessvärre ser vi i att skolorna inte är fredade från brott, sexuella trakasserier eller övergrepp.

Regionen satsar på folkhögskolor

Den grönblå majoriteten i regionen vill verka för en kraftig utökning av antalet utbildningsplatser på folkhögskolorna i Västra Götaland.
— Folkhögskolorna i Västra Götaland ligger i framkant i arbetet med inkludering och lärande, säger Conny Brännberg (KD), kulturnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen.
Artikel 2 av 9
Kücükyildiz framtid oviss
Tillbaka till startsidan