Folkfesten som omfattar bilträffen och cruisingarna i de centrala delarna av Lidköping under kvällarna, förväntas locka många besökare, vilket kräver förberedelser för att minimera påverkan och säkerställa en god beredskap om trycket på verksamheterna blir stort, skriver de i ett pressmeddelande.

Det är den lokala föreningen ACCS Lidköping som arrangerar cruisingarna. En nyhet i år är att finbilscruisingen under fredagen kommer att gå runt Nya stadens torg.

Mellan den 5-7 juli påverkas busstrafiken i Lidköping med anledning av evenemanget Power Big Meet. Kollektivtrafiken kommer att förstärkas på vissa linjer och vara tillfälligt indragen på vissa sträckor under vissa tider.

Busstrafiken påverkas under olika etapper från torsdagen den 5 juli till lördagen den 7 juli. Under vissa tider då framkomligheten är svår kommer kollektivtrafiken att vara indragen. Vi kommer även att förstärka busstrafiken med linjerna 15, 16 och 17.

För de som ska resa i stadstrafiken under dessa dagar rekommenderar Västtrafik att man planerar sin resa i förväg.

- Tänk på att linjerna påverkas under olika tider på dygnet, under de dagar evenemanget pågår, säger de i ett pressmeddelande.

Så påverkas trafiken:

Linje 1 Express

Hållplats Sjukhuset Lidköping är indragen den 5, 6 och 7 juli mellan kl..

Så påverkas trafiken:

Linje 1 Express

Hållplats Sjukhuset Lidköping är indragen den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00. Hållplats Arenan får ett tillfälligt läge där hållplatsen Ågårdsskogen tidigare låg. Gäller den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00

Linje 100 och linje 102

Hållplatserna Idrottens hus, Sjukhuset, Stadsträdgården och Nya stadens torg är indragna den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00. Hållplats Arenan får ett tillfälligt läge där hållplatsen Ågårdsskogen tidigare låg. Gäller den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 130 och linje 132

Hållplatserna Plastgatan, Bäckvägen, Campingen, Framnäs City och Torggatan är indragna den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 135

Hållplatserna Gamla stadens torg, Tunnbindaregatan och Kartåsplan är indragna den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 136

Hållplatserna Fridhemsparken och Kartåsplan är indragna den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 137

Hållplatserna Campingen, Förstadsvägen, Nonnens Väg, De la Gardievägen, Rudenschöldsgatan, Ågårdsgatan, Missionskyrkan och Nya Stadens Torg är indragna den 5 och 6 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 105

Hållplatserna Nya stadens torg, Stadsträdgården, Sjukhuset, Idrottens hus, Arenan, Alebäcksgatan, Majåker, Kockgården, Mjölnaregården, Flygplatsen, Stommen, Vigrum, Halmstad, Norra Härene, Lovenevägen, Torpa, Flöje och Kättorp är indragna den 5 och 6 juli mellan klockan 12:00 och 04:00. Den 7 juli är linjen helt indragen.

Linje 1 och linje 2

Hållplatserna Bäckvägen, Campingen, Förstadsvägen, Framnäs City, Torggatan, Nya stadens torg, Stadsträdgården, Sjukhuset, Idrottens hus, Arenan, Solhaga, Wennerbergsskolan, Husabygatan, Tunnbindaregatan, Stadshuset, Gamla stadens torg, Missionskyrkan, Ågårdsgatan, Rudenschöldsgatan, De la Gardievägen, Nonnens väg, Lunnelidsvägen och Gränsvägen är indragna den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 04:00.

Linje 9

Linjen är helt indragen den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 15:30 och 04:00.

Linje 15, 16 och 17

Linjerna förstärker busstrafiken den 5, 6 och 7 juli mellan klockan 16:00 och 20:00, se linjernas körvägar i tidtabellen eller i Västtrafiks Reseplanerare.

Frågor som rör evenemangets övriga påverkan på vardagslivet hänvisas till Lidköpings kommun.

Annons

Samma helg pågår även Törebodafestivalen vilket polisen förbereder sig för.

– Den övergripande målsättningen för polisens insatser under Power Big Meet och Törebodafestivalen är att evenemangen ska upplevas som trygga och säkra, säger Mats Bergström, kommenderingschef och polismästare i polisområde Skaraborg. De resurser vi sätter in är väl anpassade för att klara uppgiften och vi har också förstärkning från regionen med trafikpolis och rytteri. Vi arbetar främst genom att vara relationsskapande, samtidigt som vi måste kunna sätta gränser när det behövs – till exempel när det gäller ungdomsfylleri och sexualbrott. Men vår förhoppning är att evenemangen i Skaraborg ska bli trevliga och minnesrika för både invånare och tillresande besökare!

Närhälsans vårdcentraler och jourcentral i Lidköping har extra beredskap under evenemanget och är beredda att fördela personal mellan enheterna om behovet skulle uppstå.