I Boulognerskogen firas våren in med sång av Volvo-Skövde Manskör, välkomsttal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaj-Eve Enroth, musik av rockgruppen BING och en brassensemble från musikskolan. Vårtalet hålls av Erika Ekesbo Andrén innan det blir fanfar och brasan tänds. Programmet börjar 18:00.

Vid Sjötorpasjön i Skultorp blir det traditionsenligt firande med fyrverkerier, vårtal och sång med Volvo Manskör. Det blir chokladhjul och försäljning av korv, kaffe och godis innan brasan tänds vid 21.00. Fyrverkerierna beräknas börja 21.45.

I Odensåker tänds elden vid 19-tiden efter körsång och vårtal. Det blir också andakt i kyrkan och servering i Logården.

På Aspö gård tänds elden cirka 19:30 i samband med invigningen av hela Aspöområdet. Dessförinnan blir det barnteater - Kapten Kryp och planetskötarna, försäljning av fika, korv och godis samt ponnyridning och vårtal. Tidigare på dagen är det invigning med OS-cyklisten Bernt Johansson och insamling till Barncancerfonden.

Vid Bergs bygdegård sjunger kyrkokören in våren vid brasan och efteråt blir det fika och lotteri i bygdegården. Start vid 19:30.

På Sjöhaga, intill sjön Lången utanför Timmersdala, firas våren in med café, korvförsäljning, hoppborg och backklättring innan orkestern spelar. 21:00 tänds brasan och innan de avslutande fyrverkerierna blir det sång och musik av Jerker och Emelie.

Annons

På Knistad herrgård sjunger kören Carmina in våren vid 18:30, varefter den traditionella brasan tänds.

Vårens ankomst firas också vid Skogsrokyrkan, Södra Ryd i Skövde. Kvällen inleds klockan 17:30 med aktiviteter för alla barn och fortsätter sedan med ett vårtal av Lena Ehrngren, präst i Svenska kyrkan i Skövde. Dessutom medverkar en manskör som sjunger traditionsenliga valborgssånger. Även en barnkör bjuder på några sånger. Det blir show med Cirkus Mie från Göteborg för alla barn och föräldrar. Efter att vårbrasan har tänts bjuds sedan alla besökare på en konsert med Nicole Touma och musiker. Under hela kvällen är dessutom caféet och grillarna öppna och serverar fika och mat.