Alexandra Roos har inte gått att känna igen i de åtta spelade matcherna. Hon har gjort åtta spelmål (på 28 skott) och satt en av tre straffar.

Visserligen har hon svarat för 19 assist, men däremellan har hon också fått sitta mycket på bänken.

– Tycker inte jag kunnat hjälpa laget på det sätt jag vill och känner att jag verkligen vill komma upp på en bättre och jämnare nivå. Hade lite skadeproblem i början på säsongen, men det är inget att skylla på utan det handlar om att göra det jobbet som krävs och tro på sig själv, säger Alexandra.

Hur gör du rent mentalt för att komma tillbaka och prestera på den nivån du vill?

Annons

– Jag tar hjälp av både lagkamrater och så har Malin Walette (fystränare) hjälpt mig mycket med att komma på rätt spår. Det gäller bara att få med sig den goda känslan från träning till match.

Revanschsugen?

– Om jag är! Jag tror det gäller både laget och mig själv. Man vill alltid visa sig från sin bästa sida och gå ifrån plan och säga att man gjort sitt bästa. Vi behöver ta en match i taget och göra detta tillsammans och då tvivlar jag inte på att vi får med oss ett poäng eller två på vägen, säger Roos.

Det här är Skara HF:s sista match innan EM-uppehållet. Därefter dröjer det till den 21 december innan laget spelar igen.

Inför avkast: Skara HF-Höör

* De tre senaste säsongerna i allsvenskan förlorade Skara HF bara fyra av 32 hemmamatcher. Nu, i SHE, har det blivit fyra raka hemmaförluster.

* Skara ligger sist på tre poäng. Höör har tagit åtta poäng och är på sjätte plats.

LÄS OCKSÅ: Skara HF "gör" målvakterna bra