Pristagaren i kategorin Årets rookie var först upp på scenen. Priset gick till 15-årige magikern Oliver Häggblom, som med sitt företag Ohmagic redan har börjat etablera sig som trollkarl.

Annons

– Hans intresse väcktes redan som femåring när han fick en present från mormor och morfar och för två år sedan träffade han en mentor som heter Marcus som hjälpte honom att få skjuts på en karriär som förhoppningsvis fortsätter, säger prisutdelaren Jan Fröjd.

Andra priset som delades ut var Skövde kommuns miljöpris. I år var det REKO-ringen Skövde, med Annika Gustavsson och Victoria Svensson i spetsen, som fick ta emot utmärkelsen ur kommunalrådet Leif Walterums och miljöstrategen Sari Strömblads hand.

Motiveringen till priset lyder som följer:

"Allt fler konsumenter söker ekologisk och lokalproducerad mat, allt för ofta utan att lyckas då praktiska och logistiska lösningar saknas. Annikas och Viktorias arbetsinsatser i Skaraborgs rekoringar gynnar både konsumenter och samt lokala livsmedelsproducenter. Viktoria och Annika brinner för att vara länkar mellan konsumenter och producenter i Skövde och Skaraborg som säljer unika produkter av hög kvalitet. Lokala matproducenter behövs eftersom de bidrar till en levande landsbygd. Dessa har genom rekoring Skövde fått tillgång till en större marknad och många fler konsumenter har fått tillgång till produkter av hög kvalitet som de inte visste fanns. Svensk livsmedelsförsörjning stärks genom Viktorias och Annikas makalösa insats som är väl värd att hyllas med Skövde kommuns miljöpris 2017."

Tredje utmärkelsen för kvällen var Skaraborgs mest företagsamma ungdom. Ett pris som tilldelades Ozzi Mecklin.