Rymlingen, som i tingsrätten är dömd för mord, försvann från sin bevakning vid 11.30 på torsdagen och söktes sedan av flera polisenheter innan polisen avslutade den aktiva spaningen i området på fredagen.

Enligt Aftonbladet.se varnar polisen för att den jagade mannen kan vara desperat.

– Han är illa klädd och har kanske inte tillgång till mat eller vatten och kan vara mer eller mindre desperat och vad en desperat person gör är svårt att säga, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen till Aftonbladet.se.

På fredagseftermiddagen stängdes tågtrafiken av mellan Töreboda och Laxå, vilket påverkade tåg mellan Skövde och Falköping. Det efter att en skogsbrand brutit ut längs banvallen.

Senare stoppades också biltrafiken på E20 mellan Hova och Laxå.

Tågstationerna som påverkades var, enligt Trafikverket, Skövde, Gårdsjö, Hallsberg, Laxå, Töreboda, Vingåker och Katrineholm. Norrgående trafik på E20 leds av vid Trafikplats Hova till väg 200, väg 26, väg 204 till Svartå för att komma till väg 205 till Laxå, uppger Trafikverket vid 19.30-tiden.

Annons

Enligt uppgifter brann det åtminstone till en början på bägge sidor av spåren.

– Det senaste budet är att vi får tillgång till järnvägsanläggningen klockan 20 då brandbekämpningen är klar. Men då har vi ett kontaktledningsfel att ta tag i, och på det har jag ingen prognos, säger Pär Gustafsson på Trafikverket till nyhetsbyrån TT vid 19-tiden på fredagen.