Har man inte köpt sin festivalbiljett än är det dags att passa på. Totalt finns det knappt 1000 biljetter kvar, och campingplatserna har varit slut sedan länge.

Relaterat: Hov 1 till Törebodafestivalen

– Det finns ett jättestort intresse, konstaterar festivalgeneral Per Ottosson. Han lovar också att de ska hålla biljettläget uppdaterat under tiden som är kvar.

Artistlistan är spikad och klar, och den senaste ändring som gjordes var att gruppen Hov1 fick flytta till den stora scenen. Intresset för gruppen var helt enkelt för stort för att de skulle spela på en mindre scen.

Relaterat: Törebodafestivalen mest populär

Mest intresseväckande är nog den brittiska duon Pet Shop Boys. Lördagen, då de spelar, är den dag som har sålt flest endagsbiljetter.

LÄS MER: Brittisk popduo klar för festivalen

– Det är inte ofta vi har ett så stort namn i Skaraborg, det gör nog att många vill komma hit, säger Ottosson. Att ta emot duon har dock inneburit en hel del extra arbete och presenterat en stor utmaning. Festivalscenen har till exempel behövt bli större i år för att få plats med deras produktion. Det har dock varit värt det, och den nya scenen gynnar även resten av festivalen.

– Lars Winnerbäck har också en enorm produktion, så han behöver också en scen av den här storleken, förklarar Ottosson.

Också nytt för i år är att det är ett brett tryck över hela festivalen. En stor majoritet av de sålda biljetterna är tredagarsbiljetter och Per Ottosson är övertygad om att det blir fullt tryck alla dagarna. Tidigare har det ofta varit en specifik artist som dragit mycket folk, men i år är det betydligt bredare.

Annons

All planering är nu färdig, och fokuset fram till festivalen blir att se till att genomförandet blir bra och att säkerheten fungerar som den ska.

– Vi vill ta emot våra besökare på bästa sätt, berättar Ottosson.