Det är högt söktryck till Raoul Wallenbergskolan, både bland elever och personal. Skolans rektor Peter Gejervall tror att populariteten beror på att skolan har duktiga lärare och en tydlig struktur.

– Vi har få men viktiga saker vi utgår från, och vi ser till att det funkar, berättar han. Bland annat utlovar skolan en studierosgaranti och en utmaningsgaranti för alla elever. På de tre år som skolan har funnits i Skövde har det också varit höga resultat bland betygen.

Men det är inte bara många elever som vill läsa på skolan, utan även många lärare som vill jobba där. Till tjänsten som hemkunskapslärare var det till exempel tio behöriga som sökte. De flesta av lärarna har tidigare jobbat på de kommunala skolorna, men söker sig nu till Raoul Wallenberg.

– Många gillar att vi lovar ordning och reda, och att ledningen står upp för att det löftet hålls, konstaterar Gejervall.

Till höstterminen är det alltså dags att dra igång högstadieverksamheten, och lokalerna är i full fart med att inredas. Ett högstadium innebär en del skillnader från låg- och mellanstadium, men rektorn ser fram emot den nya utmaningen.

– Högstadieungdomar är ofta mer kritiska och har mer synpunkter, men det är ju också det vi vill utbilda dem till att vara, berättar han.

Inför skolstarten är förväntningarna höga på de nya lokalerna och på verksamheten. En stor del av ansvaret kommer då ligga i händerna på lärarna, och det känner sig Peter Gejervall trygg med.

Annons

– Vi vet att det är bra lärare som kommer, konstaterar han.