Det var tisdagen den 13 februari som det kom in en anmälan till polisen om ett personrån i Skara. Två tonårspojkar berättade att de hotats av en man med kniv. Mannen, som var lång och mörkklädd, krävde pengar och den ene ynglingen tvingades ta ut pengar i bankomaten på Hötorgsgatan. Efter att han lämnat sedlarna till rånaren, försvann denne i riktning mot Hötorget, enligt tonåringarna.

Polisen har utrett fallet, men tror nu att allt är påhittat.

— Vi har haft förhör, hämtat in kontouppgifter från banken och haft en fotokonfrontation, säger Michael Ståhlgren, gruppchef för utredningar vid polisen i Skara.

Annons

Han förklarar att polisen emellanåt stöter på fall där det anmälda brottet inte har skett eller där delar i det som berättas inte stämmer.

Är ni säkra på att det är så i detta fallet?

— Vi har kommit rätt, bekräftar Michael Ståhlgren och understryker att polisen ser ett behov av att Skaraborna får veta det.

— Det har hänt så mycket i Skara, så det är viktigt att detta kommer ut. Invånarna ska inte tro att det händer en massa och att polisen inte löser det.

Polisen kommer nu att avsluta ärendet och överlämna det till individ- och familjeomsorgen i Skara, som får besluta om eventuella vidare åtgärder.