För fjärde året i rad eldas grillarna upp till årets hetaste kamp i Skara. Kockduellen är tillbaka lördagen den 29 juni. Platsen är som vanligt Hötorget mitt i matmarknaden.

I ena ringhörnan har lagledaren och travbaneprofilen Benny Ternemar tagit med sig förstärkning i form av tidigare Stochampionatsvinnaren Sven-Gunnar Andersson.

Benny Ternemar tävlar ihop med Sven-Gunnar Andersson.
Foto: Montage

I andra ringhörnan har lagledaren, fotbollsspelaren och handbollsprofilen Nellan Hagman vässat grillbesticken och tagit med sig sin gamla lagkamrat, Skara HF-profilen Nettan "Syrran" Eriksson.

Nellan Hagman tävlar ihop med Nettan "Syrran" Eriksson.
Foto: Montage

För att publiken ska vara säkra på att det blir matlagning och inte bara munhuggning så kommer lagen att coachas av grillmästarfamiljen Kerbosch som tävlar internationellt i just grillning. De lär kunna bjuda på lite smarta tips och tricks både till deltagarna och publiken på plats.

Måns och Joakim Kerbosch tävlar internationellt i grillning och stöttar årets lag i Kockduellen.
Foto: Kalle Johansson

Skaraborgs Läns Tidning leder tävlingen och uppdaterar löpande på webben med bilder och filmklipp från tävlingen för de som inte har möjlighet att följa tävlingen på plats.

Relaterat: Grillmästarna från Skaraborg delar med sig av sina bästa tips

Grillarna tänds strax innan 11 och därefter går också startskottet. En timme har lagen på sig att få ihop en den absolut bästa grillrätten. ICA Munken står för ett skafferi med basvaror som de tävlande får använda sig av. Resten hämtar deltagarna från de lokala matproducenternas bodar på matmarknaden på Hötorget.

Matproducenterna på Hötorget

Sawad Dee - Thailändska produkter

Kms Delikatesser - Bröd, kakor, sylt mm

Korvboa - ..

Matproducenterna på Hötorget

Sawad Dee - Thailändska produkter

Kms Delikatesser - Bröd, kakor, sylt mm

Korvboa - Ölkorv, must och olja

Snickaretorpet - Italienska delikatesser, oljor mm

Ica/info - Tipspromenad, kaffe och tävling

Amandas kött - Kött ost & mejeri

Syskonen Svensson - Ägg, sallader, vitkål, potatis mm

Rambo Honung - Honung

Stockagården - tomater

CC Havtorn - Havtornsprodukter

Sara Hjalmarsson - Solkök

Stekosterian - Filiostus

Annons

Vilket lag som sedan vinner titeln Årets Kockduellsmästare 2019 avgörs av en jury bestående av utvalda matproducenter som finns på plats.

Kockduellen arrangeras i samarbete mellan centrumföreningen Mega och Skaraborgs Läns Tidning. Räkna med ett hett möte lördagen den 29 juni.