Det var i slutet av november som IFK Skövde meddelade att Patrik Liljestrand inte kommer att få förlängt kontrakt med klubben.

Omgående drog spekulationerna igång och flera namn har kopplats samman med jobbet.

Handbollsexperten Claes Hellgren tycker att det finns ett särskilt namn som klubben borde kontakta.

– Magnus Andersson. Honom borde IFK Skövde ha ringt det första de gjorde, säger tv-experten som inte tror att föreningen har några problem med att locka stornamn.

Annons

– Nog måste IFK Skövde betraktas som ett attraktivt jobb med tanke på spelarna som finns som är fantastiska och möjligheterna de har. De har Jack Thurin på uppgång och Alfred Ehn som också är ett framtidsnamn. Faciliteterna är fantastiska. Klart de ska kunna konkurrera, säger Hellgren.

För de som följde svensk handboll under 1990- och början av 2000-talet minns Magnus Andersson från tiden i landslaget.

Efter spelarkarriären har han tränat klubbar som AG Köpenhamn, Drott och senast tyska Göppingen som valde att avsluta samarbetet med svensken i september.

Hellgren tror till skillnad mot SN:s krönikör Stefan Albertsson att IFK Skövde minsann kan få fart på verksamheten igen och att det finns en rimlig chans att laget kan vinna SM-guld inom en överskådlig framtid.

Hellgren drar paralleller till friidrotten när han ska ge ett exempel på hur lite som faktiskt krävs för att ta steget upp mot toppen.

– I sprinten i OS skiljer det två procent i tid mellan den som kommer sexan oxh den som vinner OS-guld. Ser man det ur den synvinkeln så är det otroligt viktigt att lägga fokus och göra allt rätt.

– Skillnaden på att skapa vinnarkultur mot att inte ha det är inte så jäkla stor. Det är inte så svårt. Men IFK Skövde har absolut inte råd att ha en massa andra grejer som stör. Jag är övertygad om att Skövde, med den kunskapen som finns i staden, kan vinna SM-guld om de bara vill.