Under säsong uppmärksammas damhandbollen i Skara ofta av tidningar, TV och radio långt utanför de skaraborgska gränserna.

Nu vill Skara HF ta ytterligare ett steg för att etablera sig på den allra högsta nivån när det gäller svensk damhandboll. Förutsättningarna finns redan nu rent sportsligt med ny tränare och nya spelare av klass.

Att Skara HF är med i Olinsgymnasiets planer på ett handbollsgymnasium ger nya möjligheter. Med riksintag ger det chans för tjejer både inom landet och från övriga Norden att komma till Skara för utbildning. Att en del blir kvar i Skara och stärker Skara HF ytterligare är ju också i allra högsta grad tänkbart.

De politiskt styrande i dagens Skara kommun vill dock inte vara med på det här. Att skylla på att underlaget inte var det bästa när beslutet för yttrande till Skolinspektionen togs är rent skrämmande. Vid en stor presskonferens tidigare i våras – där bl a SkLT, NLT och Radio Skaraborg sedan kunde berätta om tankarna - blev idén allmänt känd.

Tar inte kommunens politiker del av det som händer kan man fråga sig. Handlar det om okunnighet?

Den politiska majoriteten i Skara har tidigare uttalat sig positivt om Skara HF och inte minst att laget finns i högsta serien. Nu vill man tydligen lägga krokben för en unik satsning som enbart kan vara positiv för alla i Skara. Eller handlar det om prestige?

Gör om och gör rätt är ett talesätt. Kan det gälla i Skara också?

Annons

Bengt Andersson