"Kan du lova" är en form av digital valstuga. Det är en tjänst som kommer finnas på skaraborgslanstidning.se för dig som väljare för att du ska kunna ställa dina frågor om Skara kommun, Vara kommun och Götene kommun till de lokala politikerna.

Här ställer du din fråga i #kandulova

- Den är en självklarhet att svara på frågor som "vanliga" människor har i sin vardag. Det är deras vardag och deras liv vi ska besluta kring och det är extra viktigt när det handlar om angelägna frågor som berör lokalt. Det kan vara olika saker som om skolor, boende och kommunikationer. Det är jätteviktigt och jag är gärna med och svarar på alla frågor som kan komma in, säger Magnus Gunnarsson, gruppledare för Miljöpartiet i Skara som är en av politikerna som kommer att svara på era frågor som gäller Skara.

– Det är ett jättebra initiativ och jag hoppas såklart på många frågor, säger Josefine Thimberg, ordförande för Socialdemokraterna i Skara som också kommer att svara på era frågor.

Annons

Relaterat: Ställ politikernas valfläsk mot väggen i #KanDuLova

Ylva Pettersson (M), oppositionsråd i Skara kommun, instämmer med politikerna från den nuvarande politiska ledningen. Hon tycker det är väldigt bra med en kanal där väljare kan få svar från ansvariga politiker och hon är den som kommer att svara på Skarabornas frågor åt Moderaterna .

– Vi ska ha så många kanaler som möjligt där man kan få direkta besked från politiker. Det är särskilt viktigt lokalt, där måste det också få komma ut rätt information. Annars blir det ofta fokus på riksnivå. Jag hoppas på jättemånga frågor och på många bra svar, säger Ylva Pettersson och menar att det också är intressant att kunna jämföra vad de olika partierna svarar.

– Det är så vi kan få dialog. SkLT har också bjudit in till en livesänd debatt och där har vi politiker möjlighet att knyta samman frågor och svar som kommit in innan. Det är ett jättebra mervärde, fortsätter Ylva Pettersson.

Även Lars Brohede (KD), Gunilla Druve Jansson (C), Karl-Gustav Bynke (L), Marlene Zackrisson (L), Oscar Ternström (SD) samt Martin Johansson (V) kommer att svara på Skarabornas frågor i #kandulova.

Relaterat: Vi tar valet på allvar

Gabriela Bosnjakovic (M), oppositionsråd i Vara kommun, välkomnar #kandulova och tycker att det är en viktig satsning. Hon är en av politikerna som kommer att svara på Varabornas frågor inför valet och ser fram emot det.

– Jag tycker det är jättebra för att något som jag har fått till mig, särskilt bland många unga, är att man tycker att många politiker är svårtillgängliga rent generellt. Särskilt på sociala medier där många unga befinner sig. Det här är ett sätt där man väldigt enkelt kan få svar på sina frågor, en tillgänglighet som jag ser positivt på. Jag tycker det är ett väldigt bra koncept och att det ska bli jättekul. Vi vill gärna få människor så engagerade som möjligt för våra frågor, säger Gabriela Bosnjakovic.

Från Vara kommun svarar även Elof Jonsson (C), Egon Frid (V) och Tommy Åkerstedt (L).

Även politiker från Götene kommun är med i #kandulova och kommer att svara på Götenebornas frågor.

- Ju mer folk är engagerade inför valet desto bättre kommer de att rösta. Det är jättebra om det kommer många frågor, säger Magnus Ekblad, som är gruppledare för Vänsterpartiet i Götene.

Även Ulrika Karlsson (S), Åsa Karlsson (S), Magnus Fredricson (MP), Rinor Xhemshiti (M) samt Susanne Andersson (C) kommer att svara på frågor från Götene.

Det går också att ställa frågor om Västra Götalandsregionen till regionpolitiker i #kandulova. Conny Brännberg (KD), Charlotte Nordström (M), Gunilla Druve Jansson (C), Peter Sögaard (MP), Ulla-Britt Hagström (L), Linn Brandström (M), Niina Stenander (M), Alex Bergström (S), Magnus Harjapää (SD) och Bille Karlsson (V) är politikerna som svarar.

Val