Klockan 18.28 skrevs en anmälan drograttfylleri och ringa narkotikabrott på Järnvägsgatan. Några timmar senare, 21.57 rapporterades ett nytt ringa narkotikabrott också på Järnvägsgatan. Klockan 23.40 upptäckte polisen en 17-åring som var ute och körde bil, vilket är olovlig körning.

Polisen var också vid stationsområdet i Skara, där det var personer som bidrog till stök. De påträffades senare på natten i ett fordon och identifierades och kontrollerades. Fordonen genomsöktes också, men inga brott rapporterades denna gång.

Annons

Lokalpolisområdeschefen Fredrik Malm ger också en uppdatering om utredningarna i några av brotten som anmälts de senaste. Personrånet som anmäldes den 31 januari på busstationen i Skara har nu omrubricerats till grov stöld. Två personer har suttit anhållna, men det finns fler misstänkta i ärendet. Ärendet ska sammanställas till åklagare.

Den 13 februari anmäldes också ett rån där en tonåring tvingades ta ur pengar ur en bankomat. Där har polisen gjort flera inledande utredningsåtgärder, som att hämta övervakningsfilm, fotokonfrontation och annan bevisning för att få klarhet i vad som hänt.

Dessa händelser, samt den händelse som beskrivs som en hämndaktion där ett stort antal personer gav sig på tre personer den 27 januari på Svartbrödragatan, har gjort att polisen nu utökat sin närvaro i Skara. Det brottet utreds som misstänkt mordförsök och flera personer har häktats.

Insatserna kommer att fortsätta, inom kort kommer också två områdespoliser att jobba riktat mot skolor och fritidsgårdar i Skara.