Våldtäktsförsöket inträffade utomhus på Källegatan i Skara tidigt på påskdagens morgon någon gång mellan 05.00 och 05.30. Den unga kvinnan som är i 20-årsåldern överfölls då av tre, för henne tidigare okända män.

— De hade kört bakom henne, eller vid sidan om henne, några meter först och sen hoppat ut. De försökte slita av henne kläderna. Det hela pågick bara några minuter och sedan slutar de plötsligt och försvinner från platsen i bil, berättar Lars Johansson chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Svart bil, svart huvtröja

Innan männen flydde brände de kvinnan med en cigarett på ena handen, hon hade även blåmärken på kroppen efter överfallet. Två av männen höll under överfallet fast henne, samtidigt som den tredje slet i hennes kläder.

Bilen de försvann i beskrivs som en liten svart bil.

Annons

— Den beskrivs i stoleken som en Golf, fast kanske lite mindre. Men det handlar inte om en Golf, säger Lars Johansson.

Polisen har i förhör med den utsatta kvinnan fått lite mer att gå på.

— Två av dem hade svarta eller mörka tröjor med huva på sig.

Flyktvägen

Bilen de körde fortsatte sedan längst Källlegatan där den övergår i Brunnsbogatan och ska efter det ha svängt höger på Hagaborgsvägen ned mot Skaraborgsgatan.

Polisen har även säkrat en del spår vid den tekniska undersökningen på brottsplatsen.

— Men det är än så länge osäkert om de har med detta att göra.

Lars Johansson säger att den här typen av brott är mycket ovanliga i Skara.

Inte Skarabor

— Det gör det också svårt, för vi vet inte ens om de som gjort det är hemmahörande i trakten. Men antagligen är de inte det. Hade det varit Skarabor hade vi antagligen snokat rätt på dem vid det här laget.

Polisen vill nu ha in mer tips från allmänheten som kan ha sett bilen, eller männen i samband med brottet, eller om man har andra upplysningar. Då ringer man in på 114 14.