Larmet inkom till polisen strax innan klockan två på natten till onsdagen den 14 augusti. En man i 20-årsåldern hade då i samband med ett bråk blivit knivhuggen i låret på Södra Kyrkogatan i Skara, precis utanför domkyrkan. Han fördes svårt blödande med ambulans till sjukhus. På torsdagskvällen vårdades han fortfarande för sina skador, enligt polisen.

Relaterat: Grov misshandel i centrala Skara

Flera dagar senare fanns stora mängder blod kvar på gatan som vittnade om händelsen.

Händelsen utreds som grov misshandel.

Blodspåren utanför domkyrkan sträcker sig flera meter över gatan.
Foto: Sandra Skeppar

– Det är en man som blivit knivskuren i benet och fick en artär blödning. Det var mycket blod på platsen, säger Anders Johansson som är gruppchef vid polisen i Skara/Götene.

Polisen har försökt höra mannen om händelsen.

– Men han är själv återhållsam om uppgifter.

Finns det några andra vittnen till händelsen?

– Inte direkt tills själva händelsen utan det handlar mer om indirekta vittnen. Vi håller lite förhör får att få information på andra vägar för att klargöra vilka som kan vara inblandade.

Vet ni hur många var inblandade i bråket?

– Det vet vi inte heller eftersom den målsägande inte vill berätta så mycket för oss. Men det handlar helt klart om ett bråk, det är inget olycksfall. Men vi vet ännu inte vad det är som utlöst det hela.

Annons

Kan bråket vara drogrelaterat?

– Vi har inga indikationer åt något håll. Vi vet inte om det var ett kort möte som ledde till aggression eller om det finns något bakomliggande.

geomap

Polisen vill nu ha allmänhetens hjälp med uppgifter kring händelsen.

Vet du något som kan sättas i samband med knivbråket på Södra Kyrkogatan i Skara natten till den 14 augusti? Kontakta då polisen på 114 14.