Tråvad, mellan Vara och Falköping, har varit hårt drabbat av inbrott i sommar. Glasskiosken vid badet har drabbats fyra gånger och det ska också ha skett upprepade inbrott vid idrottsplatsen.

Nu var det alltså dags igen – tre personer tog sig in till Handlar´n. Vid 04.30 gick larmet. Tjuvarna tog sig in i butiken genom att trycka sönder en glasruta i en dörr.

Bytet blev en mängd cigaretter.

Och nu ligger alltså butiksägarens övervakningsfilm ute på Facebook.

Hur ställer ni er till att man till exempel lägger ut en övervakningsfilm på Facebook?

– Det är svårt att säga något generellt, utan det varierar från fall till fall. Facebook har den fördelen att många kan ta del av filmen och kanske känner igen någon av gärningsmännen, fortsätter Håkan Fast.

Relaterat: Handlare utsatt för inbrott – lade ut film på sociala medier: ”Jag tycker jag har rätt att göra det”

Men samtidigt blir det allmänt känt att det finns en övervakningsfilm från inbrottet och det är en uppgift polisen inte vill informera om i en del fall.

– Därför är det bra om den drabbade kontaktar oss i förväg, upprepar Håkan Fast.

Samma namn

Polisen har fått in en hel del tips på aktuella personer när det gäller inbrottet hos handlaren i Tråvad och det är samma namn som återkommer. Mats Larsson är förundersökningsledare för Tråvadsinbrottet:

– Vi har fått in en hel del uppgifter och gjort vissa åtgärder, men än är det inte tillräckligt för att med säkerhet säga exakt vilka det är, säger Mats Larsson.

Annons

Han konstaterar att polisen behöver ytterligare bevis för att med säkerhet kunna knyta vissa personer till brottsplatsen.

– Vi har fått in uppgifter om en del namn och vissa är mer intressanta än andra, men utredningen går vidare, konstaterar Larsson.

Polisen tar gärna emot ytterligare tips från allmänheten.

LÄS: Här roffar tjuvarna åt sig bytet

Relaterat: Fjärde inbrottet på Tråvadsbadet - tjuvarna försvann med all glass