– Det är spännande och roligt att utöka.

Rektorn förklarar att det kändes naturligt att söka handelsprogrammet.

– Vi har fyra program med fem inriktningar och då anser vi att handels är bra till vårt övriga utbud, säger Catarina Higgins.

Hon menar att den passar som handsken eftersom de jobbar med yrkesutbildningar i nära samarbete med näringslivet och med UF, ung företagsamhet.

– Dessutom tror vi att handeln inom skönhet och spa kommer att växa och då tänker vi att ett riktat handelsprogram mot de program som vi redan har, hälsa och skönhet, är rätt väg att gå.

Det första intaget till de tjugo platserna är tänkt till 2019-2020.

Annons

– Nu har vi sökt tillstånd och vår huvudman har sagt ja till att gå in och sponsra till en början. Men det är en lång process innan allt blir klart.

Hur mycket pengar det handlar om kan rektorn inte säga i dag.

– Vi har inte lagt den budgeten än. Det vi vet är att vi måste anställa lärare, köpa in läroböcker och anpassa lokalerna. Sedan är det lite beroende på hur många som söker utbildningen.

Personligen tror Catarina Higgins att det finns utrymme i Skövde för ytterligare ett handelsprogram.

– Jag ser det som ett komplement till övriga gymnasieskolors utbud och vår satsning kommer bara att göra Skövde starkare som utbildningsort.

Hon avslöjar också att det kan bli ytterligare yrkesprogram framöver. Men vilka det skulle kunna bli vill hon i dagsläget inte säga.