I juli och augusti erbjuds fyra tillfällen att komma ut i naturen och reflektera över tillvaron på ett trivsamt sätt. Vandringarna går på stigar och vägar kring Planteringen. Två av vandringarna har formen av en orientering.

Deltagarna vandrar gemensamt med karta och hittar nyckelord på vägen. De andra två är en kombination av tågresa och vandring. Vi reser med museitåget från Skara till Tveta och vandrar därifrån mot Planteringen.

Vandringarna bygger på texter som används i kyrkan vid den här tiden på året. Texterna väcker frågor och funderingar som är lika aktuella för människor idag som de var när de skrevs för två tusen år sedan. Deltagarna behöver inga förkunskaper, bara lite nyfikenhet.

Det här är ett lite annorlunda men givande sätt att vandra som ger mersmak, säger Per Larsson som leder den första vandringen på onsdag.

Vandringarna tar cirka en och en halv till två timmar. De genomförs som ett samarrangemang mellan Missionskyrkan och Svenska kyrkan i samarbete med Gandvik och Skara-Lundsbrunns järnvägar.

Det första tillfället är i morgon kväll.