På tisdagskvällen tog en grupp från Svenska kyrkan och Missionskyrkan Lundsbrunnståget till Tveta station. Där klev de av och påbörjade en pilgrimsvandring mot Planteringen. Prästen Per Larsson ledde vandringen.

— På vägen tillbaka mot planteringen kommer vi stanna på tre ställen där vi samtalar och reflekterar tillsammans. Vi kommer bland annat att läsa den kommande söndagens bibeltext och prata om den, berättade han.

Pilgrimsvandringar brukar genomföras delvis i tystnad.

— Det kommer även vi göra. En del av sträckan kommer vi promenera med 15 meters mellanrum då alla går i tystnad. Efter en stund samlar vi gruppen igen och alla får chans att dela vad man funderat på, berättade Per.

Annons

Tidigare har de båda kyrkorna också anordnat så kallad andlig orientering vid Planteringen. Då fick gruppen som gick vandringen stanna vid olika kontroller där det vid var och en av dem satt ett ord. Marianne Sånnek, en av pilgrimsvandrarna som åkte till Tveta, var med även på den andliga orienteringen.

— Då diskuterade vi till exempel ordet "häpen" vilket jag fastnade för. Vad blir man häpen över i dag? frågade jag mig. Något jag tänkte på var till exempel allt negativt som händer i världen och som det rapporteras om, det blir jag häpen över, berättade hon.

Sverre Ringdahl var en annan av dem som valt att åka med till Tveta och gå med på tisdagens pilgrimsvandring.

— Jag tycker det är skönt att promenera i lugn takt och få både motion och meditation. Det blir som motion både för kropp och sinne, berättade han.

Även Lena Ringdahl som var med på vandringen njöt av pilgrimsfärden.

— Vi går mycket i vanliga fall också. Det är härligt att komma ut och att också få ett ord på vägen.

Andliga orienteringen vid planteringen och tågfärd till Tveta med pilgrimsvandring tillbaka kommer båda att anordnas ytterligare en gång till vardera.