Under lördagskvällen var det dags för den sista och avslutande konserten i årets Sommarland Live. På scenen inledde Norlie & KKV. Bakom namnet döljer sig Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag.

Rap är grunden i duons musik, men här finns också pop, house, electro, techno och rock. De har haft en mängd hits som Mer för varandra och Ingen annan rör mig som du.

Framför scenen på Sommarland hade en stor skara fans slutit upp.

– Deras texter inspirerar till egna texter. De står ut från alla andras på det sätt de riktar sig till någon, säger Vilda Hermansson och Astrid Duval, som båda är intresserade av att skriva.

På en filt en bit ifrån scenen har familjerna Köllerström och Sandberg dukat upp en konsertpicknick.

– Det är bra att området kommer till användning till mer aktiviteter, och fantastiskt att man fått hit så stora artister till den här platsen, mitt mellan Skara och Skövde, tycker de.

Under konserten var det fullt röj bland publiken längst fram när Norlie & KKV gjorde sitt yttersta för att ge fansen valuta för biljettpengarna. Som inledning spelade de Där jag hänger min hatt och genast var på noterna.

– Det är ingen vanlig spelning, det är en fest tillsammans med er, sade KKV, och därefter följde en timma av hits innan det var dags att avrunda.

– Det är en ära att få värma upp för Sveriges hiphop-legend, Petter, sade Norlie innan de drog igång extranumret Ingen annan rör mig som du.

Annons

Efter Norlie & KKV var det dags för kvällens huvudakt, hip hop-artisten Petter, eller Petter Askergren, som han heter.

Petter har en karriär som sträcker sig från slutet av 90-talet och en lång rad av album och hits, bland andra Mikrofonkåt och Se på mig nu.

Karl Magnefors och Anna Einarsson från Skövde, var på plats för att höra Petter.

– Vi hörde hans föredrag på Vara konserthus och nu ska vi för första gången höra honom spela live. Han har varit med sedan -98 och han håller fortfarande. Hans musik har mognat med honom, säger de.

Ett gäng som hade humöret i topp var Golisdan Ismail, Johanna Samon, Nicole Mclellan och Fady Al Hanofa.

– Både Norlie & KKV och Petter når ut till alla unga, och det är jättebra att vi här i Skaraborg får en chans att höra dem live, säger Johanna.

– Petters låt Toppen av ett berg, är en stor hit som alla lyssnar på nu.

När mörkret började lägga sig över Sommarland, äntrade Petter scenen och jublet steg bland de cirka 1500 i publiken.

– Jag kommer att tjata om det hela kvällen, så det är lika bra ni sträcker händerna i luften direkt, sa Petter och publiken var inte sen att följa uppmaningen.

Med tunga, rullande rytmer från bandet och rappa texter framförda tillsammans med sidekicken Eye N' I fick publiken att hoppa och dansa.

– Det har tagit med 44 år att komma till Sommarland, men nu är jag äntligen här. Njut av stunden, lev nu, dö sen.

Sommarlands VD, Janne Nilsson, var nöjd med säsongens Sommarland Live.

– Det tar tid att jobba upp ett sådant här koncept, men vi har ökat besökssiffrorna med cirka 25 till 30 procent sedan förra året. Totalt har vi haft ungefär 10000 besökare på de fyra kvällarna och det är min ambition att vi fortsätter med Sommarland Live även nästa säsong.