Igår var det Alla pensionärers dag och för att fira detta erbjöd Energi träningscenter gratis träning till alla pensionärer bosatta i Skövde, Falköping och Tidan.

– All forskning visar på hur viktigt det är att träna även vid högre ålder, för att både kropp och hjärna ska fungera så bra som möjligt, så länge som möjligt, säger Magnus Ambjörnsson, som är medlemsrådgivare vid Energi Träningscenter i Skövde.

– En effekt är att man inte bara lever längre, utan också får fler friska år. Från och med nu och fortsättningsvis kommer de som är 80 år och mer att få träna gratis gymträning hos oss.

På träningscentret finns gym, gruppträning och cirkelträning. En av de som tränar vid vårt besök är Eva Lindén Svensson. Uppflugen på en träningscykel börjar hon närma sig slutet på dagens pass.

– Jag har inget behov av att hela tiden öka mina resultat, utan det viktiga är att röra på sig och så hoppas jag på lite bättre flås, säger Eva som har tränat i många år.

Varför ska man träna som pensionär?

– Man vet ju hur viktigt det är för välmåendet att man rör sig. Många gånger rekommenderas det motion i stället för medicin för att man ska må bra, både fysiskt och psykiskt.

– Det är också kul med de gemensamma passen. Då brukar vi fika lite efter också, så det blir en social bit också, att man träffas och gör något tillsammans, säger Eva Lindén Svensson.

Annons